Hot Yoga Lomma
Sommar hos Highersense Hot Yoga Lomma

Under sommaren håller vi öppet Hot Yoga Lomma med vissa justeringar i schemat. I Momoyoga-appen är schemat alltid uppdaterat.

Du som har kort hos oss kan använda det fritt som du önskar på båda orterna.

10-kort Sommar: 1750 kr

Obegränsad yoga t.o.m. 31/8: 2500 kr

Köp ditt kort här

Highersense vill erbjuda så stor flexibilitet som möjligt så att yogan ska få en naturlig plats i ditt liv. Hoppas du hittar något som tilltalar dig i denna utformning!

Higersense Hot Yoga Lomma
  • Salen rymmer max 15 deltagare
  • Salen är uppvärmd till mellan 30 och 40 grader beroende på klass
  • Bär tights eller shorts och linne eller top i funktionsmaterial, ej bomull
  • Medtag egen matta och handduk att lägga på mattan (eller köp i studion)
  • Medtag vattenflaska för små klunkar vatten under klassen om du behöver
  • Dörrarna öppnas 25 min före klass och låses 5 min före för säkerhet och värdesaker
  • Det kan ta ett tag att vänja sig vid värmen. Yoga så ofta du kan i början, gärna varje dag.
  • Avbokning sker i bokningssystemet senast 3 h innan klass
Om Hot och Värmeyoga

Det främsta syftet med värmen är att främja såväl fysisk som psykisk hälsa. I värme blir muskler och bindvävnad mjukare, vilket tillåter en djupare stretch med mindre risk för skador. Som en reaktion på värmen vidgar sig blodkärlen, vilket resulterar i att mer syre och näring kan tillföras kroppens alla muskler, vävnader och organ. Pulsen höjs vilket stärker hjärtat, förbättrar konditionen och påskyndar nedbrytningen av glykos och fettsyror. Svetten reducerar slaggprodukter såsom koldioxid och mjölksyra, och bibehåller kroppens normala temperatur. Det har visat sig att processen som reglerar kroppstemperaturen dessutom har en avslappnade effekt på kropp och sinne. I värmen utvecklar du också mental styrka; att hantera värmen kräver både lugn och koncentration.

Alla yogaklasser i Lommastudion praktiseras i värme, det vill säga högre än normal rumstemperatur. Temperaturen är anpassad till våra olika typer av yoga. Våra Warm-klasser varierar mellan ca 30 och 35 grader. Våra Hot-klasser varierar mellan ca 36 och 40 grader. Du kan se vilken temperatur det är på de olika klasserna nedan.

Våra klasser i Lomma

Läs om kurserna, välj den/de kurser som väcker din nyfikenhet och tryck på knappen ”Bokning” och följ instruktionerna. För fullständigt kvitto för användande av friskvårdsbidrag, tryck ”print” längst ner till höger när du gjort ditt köp.
Om du får förhinder inför din klass, kan du själv, senast 3 h före start, boka om den till en annan dag/tid (i mån av plats). Vi förbehåller oss rätten att, vid enstaka tillfällen, ändra i schemat vid sjukdom eller färre än 3 bokade deltagare, men kompenserar alltid med nya alternativ. Med hänsyn till Covid-19 förbehåller vi oss rätten att ersätta fysisk klass med onlineklass i den händelse restriktioner gör att vi inte kan ses på plats.
Fler klasser och workshops kommer att poppa upp under terminens gång. Ladda gärna ner appen Momoyoga/highersense för enkel uppdatering av dina klasser.

Släpp taget, ha tillit, njut och ta hand om dig:)


Hot Classic 90

Hot Classic eller 26&2 som den också kallas är grunden i Hot Yoga som Bikram själv skapade den.

Klassen ser likadan ut varje gång, 26 yogaställningar och 2 andningsövningar. Kroppen och sinnet vänjer sig gradvis vid värmen, ställningarna och den meditativa effekten. Ställningarna utvecklar rörlighet, styrka, balans och koncentrationsförmåga. Andningsövningarna stärker lung-och hjärtkapaciteten. Klassen leds på ursprungsspråket, engelska. Ge dig själv några gånger att vänja dig vid värmen. Om du behöver vila, sitt ned på mattan och andas tills energin återkommer. 40 grader.

Plats: Lomma

Tid: Torsdag 17.45, Söndag 16.00

För vem: För alla. Var och en jobbar utifrån egna förutsättningar.

Leds av: Sharka Komurkova


Hot Earth 60/75

Hot Earth är en blandning av Hatha och Vinyasa och kan varieras från gång till gång. Var beredd på att prova någon armbalans, inverterad position och ha lite kul! Klassen stärker axlar, armar, ben core och höfter. Öppen för alla nivåer. 36 grader.

Plats: Lomma

Tid: Måndag 18.00, fredag 12.00.

Leds av: Sharka Komurkova (mån) och Linda Sjöholm (fre)


Hot Vinyasa 75

Plats: Lomma

Tid: Lörd 9.30-10.45

Leds av: Sandra Abdul

I Hot Vinyasa synkroniseras andetaget med rörelserna genom hela klassen. Solhälsningar, stående, sittande och liggande postitioner för hela kroppen som knyts samman av andetagets flöde. 36 grader.


Warm Slow 60

Plats: Lomma

Tid: Onsdag 17.30

Leds av: Linda Sjöholm

I Warm Slow tar vi oss tid att känna igenom kroppen varsamt och med mjuka rörelser. Vi öppnar upp det som är stelt eller stagnerat, landar och nollställer systemet. Smidighet, rörlighet i leder och kontakten med den egna kroppen främjas. Hur skönt kan det vara?! 34 grader.


Warm Yin 60/75

Plats: Lomma

Tid: Tors 20.00, Sön 18.15

Leds av: Sharka Komurkova

I Warm Yin håller vi sittande och liggande positioner i 3-7 minuter, andas och landar. Vi placerar kroppen precis där vi möter utmaning, stannar där, och övar oss i att med lugn i sinnet tillåta uppöppning och förlängning. Den längre tiden gör att även fascian som omger muskulaturen hinner sträckas ut, samtidigt som vi möter oss själva, våra tankar, känslor och andetag. Ett fantastiskt komplement till de fysiskt ansträngande yogaformerna.

Kurser
65+ Qigong

NU välkomnar vi Marie Klint, som med sina kombinerade kompetenser som specialistsjuksköterska, qigoinglärare, mindfulnessinstruktör och coach bland annat verkar inom cancerrehabilitering och förebyggande hälsoarbete. Hon blir en ovärderlig tillgång till Highersenseteamet i vår holistiska vision!

Qigong är en mjuk träningsform som ger ökad rörlighet, ny energi och aktiverar ditt inre lugn -och ro system och minskar därmed också stressreaktioner.

Metoden vi tränar heter Lyft upp Qi och är en hälsobefrämjande Qigong metod. Rörelserna är mjuka, flödande och lätta att lära. Leder och muskler blir mjukare, blodcirkulationen ökar, din förmåga att hantera stress blir bättre och du får mer energi. Qigong kan också beskrivas som meditation i rörelse vilket gör att du utvecklar din förmåga till medveten närvaro.

Klassen utförs i behaglig värme om ca 27 grader.

Plats: Strandvägen 89, Lomma

Tid: Tisdagar 11.00-12.15

För vem: Metoden passar alla, och är särskilt fördelaktig för dig som behöver kunna modifiera för dig och din kropp.


Yoga för män – en investering i hållbarhet

Tid: Onsdagar 19.00-20.15

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För alla män

Kurs om 10 tillfällen, start 8/9

Den här kursen är särskilt anpassad för män som vill börja utöva yoga, eller har praktiserat lite tidigare. Du får lära dig grunderna i yoga och kommer guidas genom klasserna i syfte att öka rörlighet och stabilisera och stärka kroppen. Klasserna innehåller andningstekniker, styrkeövningar och rörlighetsträning och avslutas alltid med en avslappning. Efteråt kommer du att känna dig stärkt, fokuserad och energifylld.

Yoga har massor av dokumenterat positiva effekter på hälsa och välmående. Vi har högt i tak och svettas och skrattar tillsammans! Är du nyfiken på yoga är detta klassen för dig, inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter behövs.

Leds av: Niklas Törngren


yoga play vuxen + barn 6-11 år

Tid: Söndagar 11.00-12.00

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För barn 6-11 år tillsammans med en kär vuxen

Kurs om 5 tillfällen, start 11/9

Lekfulla yogapositioner med inslag av acroyoga, massage och guidad avslappning. Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Att tidigt visa barnen fysisk aktivitet och avslappning i kombination ger en ovärderlig grund för självledarskap i framtiden. Salen är behagligt uppvärmd till 25 grader.
Uppehåll v 39.

Antalet platser är begränsat. Medtag egna mattor eller köp i studion.

Leds av: Linda Sjöholm

Varmt välkomna! Hur kul kan vi ha?!


TEEN-Yoga! 12-17 år

Tid: Tisdagar 16.00-17.00

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För alla ungdomar 12-17 år, inga förkunskaper behövs

Leds av: Shirin Goreishi

Glad och mysig yoga för ungdomar 12-17 år!
Vi fokuserar på att mjuka upp och stärka rygg och axlar, slappna av i nacken som kanske blivit stel av dator-och skolarbete. Du får lära dig andningsövningar som lugnar och stressar av, till exempel inför prov. Och du får lära dig roliga yogaövningar som gör kroppen starkare och mer rörlig. På slutet slappnar vi alltid av till skön musik. Salen är uppvärmd till behagliga 25 grader.
10 tillfällen. Pris 1450 kr. Antalet platser är begränsat. Varmt välkommen!


Yoga for Athletes

Tid: Tisdagar 17.30-18.45

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: Du som springer, tränar crossfit, styrketräning, fotboll, padel, golf eller annat är välkommen till den här kursen för att underhålla och förbättra rörlighet, kroppskontroll, koordination och mentalt fokus.

Andningsövningar i kombination med rörelserna utökar hjärt-och lungkapaciteten. Rummet är uppvärmt till behaglig sommartemperatur, vilket främjar kroppens rörelseutslag. En investering i hållbarhet!
Linda som leder klassen var en gång elitfriidrottare och har genomgripande förståelse för påfrestningarna hård träning innebär anatomiskt såväl som mentalt. Men också den stora glädjen och euforin det innebär att ha en kropp som funkar och levererar!

Leds av Linda Sjöholm

Kurs om 10 tillfällen, start 7/9


Yoga Flow Variations

Tid: Tisdagar 19.00 – 20.00

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För alla som älskar flödande yoga där rörelserna synkroniseras med andetaget.


I den här kursen blandas intuitivt vinyasaflöden med hatha och yin – sekvenser. Yogans filosofi finns alltid med, liksom djupavslappning. Fokus är underhåll av kroppens styrka och smidighet så att vi kan bära oss själva med effortless elegance genom livet. Rummet håller normal rumstemperatur.

Kurs om 13 tillfällen. Uppehåll vecka 37 och 44.

Leds av Anna Björklund


Yoga Flow Variations with a Peak

Tid: Tisdagar 20.15-21.15

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: I den här kursen blandas intuitivt vinyasaflöden i olika sekvenser som lekfullt leder fram till en peakposition. Nyfikna upptäcker vi möjligheterna kroppen har med en påminnelse om att det inte är slutpositionen som är det viktigaste utan vägen dit. Yogans filosofi finns alltid med, liksom djupavslappning. Fokus är underhåll av kroppens styrka och smidighet så att vi kan bära oss själva med effortless elegance genom livet.

Kurs om 13 tillfällen. Uppehåll vecka 37 och 44.

Medtag egen matta, eller köp en i studion.


65+ Yoga

Tid: Torsdagar 11.00-12.00

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: Yoga för seniorer som vill bibehålla och utöka rörlighet i kroppen, elasticiteten i lungorna och lugnet i sinnet.

Alla övningar anpassas efter individen och kan utföras sittande på stol om golvet känns långt borta. Det är aldrig för sent att börja med yoga. Rummet är uppvärmt till behagliga 25 grader, vilket främjar ledernas rörlighetsförmåga.

Medtag egen yogamatta eller köp en i studion.

Leds av Shirin Goreishi

10 tillfällen, start 9 sept. Begränsat antal platser.

Medlemmar i SPF har 200 kr rabatt på kursavgiften.

Välkommen!


Warm Parent & Baby Yoga

Tid: Torsdagar 9.30-10.30

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

Välkommen till en yoga för dig som är föräldraledig, och som har en bebis fortfarande ligger ganska still:).
Du får skön yoga för din kropp, med fokus på att öppna upp bröst och axlar, slappna av i nacke, ryggens rörlighet och styrka. Att bära barn kräver sitt underhåll. Bäckenbotten och core involveras också för dig som är minst 3 månader efter förlossning.
Om bebis är vaken får hen vara med dig på mattan och titta på vad du gör, vissa övningar kan ni också göra tillsammans. Annars går det fint att sova i vagnen i foajén utanför, eller i insatsen inne i salen. Matning under klass går naturligtvis bra. Salen är behagligt uppvärmd till 25 grader.

Medtag egen yogamatta eller köp en i studion.

Leds av Shirin Goreishi.

10 tillfällen. 1950 kr. Varmt välkommen!


Schema höst 2022
LommaBjärred
Måndag18.00-19.15
Hot Earth 75
Sharka (öppen klass)
17.00-18.30
Yoga för högsensitiva
Linda (kurs)

19.00-20.30
Yoga Flow Variations 90
Linda (kurs)
Tisdag11.00-12.15
Warm Qigong Senior
Marie (kurs)

16.00-17.00
TEEN Yoga
Shirin (kurs)

17.30-18.45
Yoga for Athletes
Linda (kurs)

19.00-20.00
Flow Variations
Anna (kurs)

20.15-21.15
Flow Variations with a Peak
Anna (kurs)
Onsdag06.45-07.45
Hot Earth 60
Sharka (öppen klass)

17.30-18.30
Warm Slow 60
Linda (öppen klass)

19.00-20.15
Yoga för män
Niklas (kurs)
Torsdag09.30-10.30
Warm Parent & Baby
Shirin (kurs)

18.00-19.30
Hot Classic 90
Sharka (öppen klass)
19.15-20.30
Yoga Slow 90
Linda (öppen klass)
Fredag12.00-13.00
Hot Earth 60
Linda (öppen klass)
Lördag
9.30-10.45
Hot Vinyasa 75
Sandra (öppen klass)
9.15 -10.30
Dharma Flow 75
Linda (öppen klass)

10.45-12.15
Restorative Yoga & Meditation 90
Linda (öppen klass)
Söndag09.30-10.45
Yoga för nybörjare
Anna (kurs)

11.00-12.00
Yoga Play Barn+Vuxen
Linda (kurs)

16.00-17.30
Hot Classic 90
Sharka (öppen klass)

18.15-19.30
Warm Yin 75
Sharka (öppen klass)
Schema startar 30/8 2022. Highersense förbehåller sig rätten att göra förändringar i schemat. Schemat i appen Momoyoga är alltid uppdaterat.

Du som köper terminskurs blir automatiskt inbokad på alla tillfällen i den kursen och har sedan tillgång till ombokning om du inte kan närvara vid något tillfälle. När kurstillfällen ej blir fulla öppnas de för deltagare med klipp-/månads-/årskort.

Anpassning med hänsyn till Corona

Antalet deltagare anpassas efter för tillfället rådande restriktioner. Placera din matta vid markering i golvet så att vi sprider ut oss så mycket som möjligt. Handsprit skall användas vid inträde i salen. Stanna på din matta under hela klassens gång. Var vänlig medtag i möjligaste mån egen matta och filt. Ekologiska mattor med bra grepp finns att köpa om du inte har egen. Avbokningspolicy 3 timmar före utsatt tid. Då kan du använda ditt ”klipp” till annan klass på schemat.

I händelse av restriktioner kan fysiska klasser komma att ersättas av online-klasser.

Deltagande online

Vi är i färd med att spela in klasser så att du får tillgång till dem vid tider som passar dig. Livesändning av klasser kan också bli ett alternativ om vi får restriktioner som inte medger att vi ses i salen.