Highersense Hot Yoga Lomma

Vi vill erbjuda ett stort och flexibelt utbud av yogaklasser i både normal rumstemperatur och i värme, så att yogan ska kunna bli en naturlig plats i ditt liv.

  • Salen rymmer max 15 deltagare
  • Salen är uppvärmd till mellan 30 och 40 grader beroende på klass
  • Bär tights eller shorts och linne eller top i funktionsmaterial, ej bomull
  • Medtag egen matta och handduk att lägga på mattan (eller köp i studion)
  • Medtag vattenflaska för små klunkar vatten under klassen om du behöver
  • Dörrarna öppnas 25 min före klass och låses 5 min före för säkerhet och värdesaker
  • Det kan ta ett tag att vänja sig vid värmen. Yoga så ofta du kan i början, gärna varje dag.
  • Avbokning sker i bokningssystemet senast 8 h innan klass
Om Hot och Värmeyoga

Det främsta syftet med värmen är att främja såväl fysisk som psykisk hälsa. I värme blir muskler och bindvävnad mjukare, vilket tillåter en djupare stretch med mindre risk för skador. Som en reaktion på värmen vidgar sig blodkärlen, vilket resulterar i att mer syre och näring kan tillföras kroppens alla muskler, vävnader och organ. Pulsen höjs vilket stärker hjärtat, förbättrar konditionen och påskyndar nedbrytningen av glykos och fettsyror. Svetten reducerar slaggprodukter såsom koldioxid och mjölksyra, och bibehåller kroppens normala temperatur. Det har visat sig att processen som reglerar kroppstemperaturen dessutom har en avslappnade effekt på kropp och sinne. I värmen utvecklar du också mental styrka; att hantera värmen kräver både lugn och koncentration.

Ett flertal yogaklasser i Lommastudion praktiseras i värme, det vill säga högre än normal rumstemperatur. Temperaturen är anpassad till våra olika typer av yoga. Våra Warm-klasser varierar mellan ca 30 och 35 grader. Våra Hot-klasser varierar mellan ca 36 och 40 grader. Du kan se vilken temperatur det är på de olika klasserna nedan.

Våra klasser i Lomma

Läs om kurserna, välj den/de kurser som väcker din nyfikenhet och tryck på knappen ”Bokning” och följ instruktionerna. För fullständigt kvitto för användande av friskvårdsbidrag, tryck ”print” längst ner till höger när du gjort ditt köp.
Om du får förhinder inför din klass, kan du själv, senast 8 h före start, boka om den till en annan dag/tid (i mån av plats). Vi förbehåller oss rätten att, vid enstaka tillfällen, ändra i schemat vid sjukdom eller färre än 3 bokade deltagare, men kompenserar alltid med nya alternativ. Med hänsyn till Covid-19 förbehåller vi oss rätten att ersätta fysisk klass med onlineklass i den händelse restriktioner gör att vi inte kan ses på plats.
Fler klasser och workshops kommer att poppa upp under terminens gång. Ladda gärna ner appen Momoyoga/highersense för enkel uppdatering av dina klasser.

Släpp taget, ha tillit, njut och ta hand om dig:)


Hot Classic 90

Hot Classic eller 26&2 som den också kallas är grunden i Hot Yoga som Bikram själv skapade den.

Klassen ser likadan ut varje gång, 26 yogaställningar och 2 andningsövningar. Kroppen och sinnet vänjer sig gradvis vid värmen, ställningarna och den meditativa effekten. Ställningarna utvecklar rörlighet, styrka, balans och koncentrationsförmåga. Andningsövningarna stärker lung-och hjärtkapaciteten. Klassen leds på ursprungsspråket, engelska. Ge dig själv några gånger att vänja dig vid värmen. Om du behöver vila, sitt ned på mattan och andas tills energin återkommer. 40 grader.

Plats: Lomma

Tid: Torsdag 17.45, Söndag 16.00

För vem: För alla. Var och en jobbar utifrån egna förutsättningar.

Leds av: Sharka Komurkova


Hot Earth 75

Hot Earth är en blandning av Hatha och Vinyasa och kan varieras från gång till gång. Var beredd på att prova någon armbalans, inverterad position och ha lite kul! Klassen stärker axlar, armar, ben core och höfter. Öppen för alla nivåer. 36 grader.

Plats: Lomma

Tid: Måndag 18.00

Leds av: Sharka Komurkova


Warm Vinyasa 75

Plats: Lomma

Tid: Lörd 9.30-10.45

Leds av: Sandra Abdul

I Warm Vinyasa synkroniseras andetaget med rörelserna genom hela klassen. Solhälsningar, stående, sittande och liggande postitioner för hela kroppen som knyts samman av andetagets flöde. 32 grader.


Warm Slow 60

Plats: Lomma

Tid: Onsdag 17.30

Leds av: Linda Sjöholm

I Warm Slow tar vi oss tid att känna igenom kroppen varsamt och med mjuka rörelser. Vi öppnar upp det som är stelt eller stagnerat, landar och nollställer systemet. Smidighet, rörlighet i leder och kontakten med den egna kroppen främjas. Hur skönt kan det vara?! 32 grader.


Warm Yin 75

Plats: Lomma

Tid: Tors 19.15, Sön 18.15

Leds av: Sharka Komurkova

I Warm Yin håller vi sittande och liggande positioner i 3-7 minuter, andas och landar. Vi placerar kroppen precis där vi möter utmaning, stannar där, och övar oss i att med lugn i sinnet tillåta uppöppning och förlängning. Den längre tiden gör att även fascian som omger muskulaturen hinner sträckas ut, samtidigt som vi möter oss själva, våra tankar, känslor och andetag. Ett fantastiskt komplement till de fysiskt ansträngande yogaformerna. 32 grader.

Kurser

Yoga för högsensitiva – lär känna din högkänslighet

Tid: Tisdagar 17.15 – 18.30

Kurs om 10 tillfällen, start 10/1

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För dig som känner igen dig i personlighetsdraget HSP – Highly Sensitive Person och som längtar efter ett sammanhang med likasinnade. Vill du göra ett självtest: https://www.highersense.se/hogkanslighet/

I den här kursen lär vi känna vår högkänslighet på djupet. Djupt återhämtande yoga varvas med kunskap om högkänslighet, tanke-och känslohantering och ett guidat utforskande av vår inre värld. Vi skalar varsamt av pålagda måsten lager för lager, och tillåter det som är vårt sanna jag att expandera och lysa starkare. Tänk om du har kommit till den här världen för att din höga medvetenhet behövs och är en gåva att förvalta och bidra med.

Blomstra, i en överväldigande värld!

Leds av: Linda Sjöholm


Yoga för män – en investering i hållbarhet

Tid: Onsdagar 19.00-20.15

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För alla män

Kurs om 16 tillfällen, start 11/1

Den här kursen är särskilt anpassad för män som vill börja utöva yoga, eller har praktiserat lite tidigare. Du får lära dig grunderna i yoga och kommer guidas genom klasserna i syfte att öka rörlighet och stabilisera och stärka kroppen. Klasserna innehåller andningstekniker, styrkeövningar och rörlighetsträning och avslutas alltid med en avslappning. Efteråt kommer du att känna dig stärkt, fokuserad och energifylld.

Yoga har massor av dokumenterat positiva effekter på hälsa och välmående. Vi har högt i tak och svettas och skrattar tillsammans! Är du nyfiken på yoga är detta klassen för dig, inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter behövs.

Leds av: Niklas Törngren


yoga play vuxen + barn 6-11 år

Tid: Ny tid för kursstart kommer inom kort

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För barn 6-11 år tillsammans med en kär vuxen

Kurs om 5 tillfällen

Lekfulla yogapositioner med inslag av acroyoga, massage och guidad avslappning. Barn gör inte som vi säger, de gör som vi gör. Att tidigt visa barnen fysisk aktivitet och avslappning i kombination ger en ovärderlig grund för självledarskap i framtiden. Salen är behagligt uppvärmd till 25 grader.

Antalet platser är begränsat. Medtag egna mattor eller köp i studion.

Leds av: Linda Sjöholm

Varmt välkomna! Hur kul kan vi ha?!


TEEN-Yoga! 12-17 år

Tid: Tisdagar 15.45-17.00

Kurs om 10 tillfällen, start 10/1

Pris: 1450 kr

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För alla ungdomar 12-17 år, inga förkunskaper behövs

Leds av: Shirin Goreishi

Glad och mysig yoga för ungdomar 12-17 år!
Vi fokuserar på att mjuka upp och stärka rygg och axlar, slappna av i nacken som kanske blivit stel av dator-och skolarbete. Du får lära dig andningsövningar som lugnar och stressar av, till exempel inför prov. Och du får lära dig roliga yogaövningar som gör kroppen starkare och mer rörlig. På slutet slappnar vi alltid av till skön musik. Salen är uppvärmd till behagliga 25 grader.
Varmt välkommen!


Yoga Flow Variations

Tid: Tisdagar 19.15 – 20.30

Kurs om 16 tillfällen, start 10/1

Pris: 2900 kr

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

För vem: För alla som älskar flödande yoga där rörelserna synkroniseras med andetaget.


I den här kursen blandas intuitivt vinyasaflöden med hatha och yin – sekvenser. Yogans filosofi finns alltid med, liksom djupavslappning. Fokus är underhåll av kroppens styrka och smidighet så att vi kan bära oss själva med effortless elegance genom livet. Rummet håller normal rumstemperatur. NO HEAT

Kurs om 16 tillfällen. Uppehåll för sport-och påsklov

Leds av: Anna Björklund


65+ Yoga

Tid: Torsdagar 11.00-12.15

Plats: Hot Yoga Lomma, Strandvägen 89

Kurs om 10 tillfällen, start 12/1

Pris: 1950 kr (medlemmar i SPF 1750 kr)

För vem: Yoga för seniorer som vill bibehålla och utöka rörlighet i kroppen, elasticiteten i lungorna och lugnet i sinnet.

Alla övningar anpassas efter individen och kan utföras sittande på stol om golvet känns långt borta. Det är aldrig för sent att börja med yoga. Rummet är uppvärmt till behagliga 25 grader, vilket främjar ledernas rörlighetsförmåga.

Medtag egen yogamatta eller köp en i studion.

Leds av: Shirin Goreishi

Medlemmar i SPF har 200 kr rabatt på kursavgiften.

Välkommen!


Sunday Flow into Yin

Tid: Söndagar 10.00 – 11.15

Kurs om 16 tillfällen, start 15/1 (uppehåll för sport – och påsklov)

Pris: 2900 kr

För alla som älskar mixen mellan rörelse och stillhet.
I den här kursen blandas intuitivt vinyasaflöden med yinsekvenser. Yogans filosofi finns alltid med, liksom djupavslappning.
Fokus är underhåll av kroppens styrka och smidighet så att vi kan bära oss själva med effortless elegance genom livet. Rummet håller normal rumstemperatur.
Avbokning sker senast 8h före utsatt tid, och du behåller då ditt klipp till valfritt annat tillfälle inom kortets giltighetstid.

Leds av: Anna Björklund


Schema vår 2023
LommaBjärred
Måndag
18.00-19.15
Hot Earth 75
Sharka (öppen klass)
19.00-20.30
Yoga Flow Variations 90
Linda (kurs)
Tisdag
9.00-10.00
Warm Hatha
Shirin (öppen klass)

15.45-17.00
TEEN Yoga
Shirin (kurs)

17.15-18.30
Yoga för högkänsliga
Linda (kurs)

19.00-20.15
Flow Variations
Anna (kurs)
Onsdag
17.30-18.30
Warm Slow 60
Linda (öppen klass)

19.00-20.15
Yoga för män
Niklas (kurs)
Torsdag
11.00-12.15
Yoga 65+ Senior
Shirin (kurs)

17.45-18.45
Hot Classic
Sharka (öppen klass)

19.15-20.30
Warm Yin
Sharka (öppen klass)
Fredag
10.30-11.30
Warm YinYang
Linda (öppen klass)

16.15-17.15
Friday Flow
Anna (öppen klass)
Lördag
10.00-11.15
Warm Vinyasa
Sandra (öppen klass)

9.30 -10.45
Dharma Flow
Linda (kurs)

11.00-12.30
Restorative Yoga & Meditation 90
Linda (öppen klass)
Söndag
10.00-11.15
Sunday Flow into Yin
Anna (kurs)

16.00-17.30
Hot Classic
Sharka (öppen klass)

18.15-19.30
Warm Yin 75
Sharka (öppen klass)
Schema startar 9/1 – 2023. Highersense förbehåller sig rätten att göra förändringar i schemat. Schemat i appen Momoyoga/highersense är alltid uppdaterat.


Du som köpt terminskurs blir automatiskt inbokad på alla tillfällen i den kursen och har sedan tillgång till ombokning om du inte kan närvara vid något tillfälle. När kurstillfällen ej blir fulla öppnas de för deltagare med klipp-/månads-/årskort.

Anpassning med hänsyn till Corona

Antalet deltagare anpassas efter för tillfället rådande restriktioner. Placera din matta vid markering i golvet så att vi sprider ut oss så mycket som möjligt. Handsprit skall användas vid inträde i salen. Stanna på din matta under hela klassens gång. Var vänlig medtag i möjligaste mån egen matta och filt. Ekologiska mattor med bra grepp finns att köpa om du inte har egen. Avbokningspolicy 8 timmar före utsatt tid. Då kan du använda ditt ”klipp” till annan klass på schemat.

I händelse av restriktioner kan fysiska klasser komma att ersättas av online-klasser.

Deltagande online

Vi är i färd med att spela in klasser så att du får tillgång till dem vid tider som passar dig. Livesändning av klasser kan också bli ett alternativ om vi får restriktioner som inte medger att vi ses i salen.