Highersense Hot Yoga Lomma

Vi finns på Strandvägen 89. Parkering är gratis i två timmar på gatorna utanför – glöm inte p-skiva.

Att tänka på inför klass:

  • Salen rymmer max 20 deltagare
  • Salen är uppvärmd till mellan 30 och 40 grader beroende på klass
  • Bär tights eller shorts och linne eller top i funktionsmaterial, ej bomull
  • Medtag egen matta och handduk att lägga på mattan (eller köp i studion)
  • Medtag vattenflaska för små klunkar vatten under klassen om du behöver
  • De flesta väljer att duscha hemma, möjlighet till snabbdusch finns
  • Dörrarna öppnas 25 min före klass och låses 5 min före för säkerhet och värdesaker
  • Det kan ta ett tag att vänja sig vid värmen. Yoga så ofta du kan i början, gärna varje dag
  • Avbokning sker i bokningssystemet senast 8 h innan klass
Om Hot och Warm Yoga

Värmen i yogasalen har en mängd positiva effekter och du kan själv välja om du uppskattar en behaglig sommartemperatur (Warm, 30-32 C), eller önskar den mer utmanande och svettiga 40-gradiga Hot Yogan.

Många väljer att börja med Warm för att vänja sig vid det varma rummet, och upptäcker ganska snart att det inte var något farligt, bara behagligt.

Hot kan ta längre tid att vänja sig vid, då det kräver både lugn och koncentration att hantera 40 grader under intensiv fysisk aktivitet. Vi rekommenderar därför att praktisera så ofta som möjligt i början. Gärna varje dag. När, och om, värmen överväldigar dig har du alltid möjligheten att sätta dig ner på mattan, möta din blick i speglarna och hämta andan tills du är redo att fortsätta din praktik. Du kommer antagligen märka att det inte tar så lång stund att bli redo igen. Var snäll och lämna inte rummet under klassen.

I värmen kan du upptäcka att muskler och bindväv mjuknar, och din stretch fördjupas med mindre skaderisk. Cirkulationen och tillförseln av syre till muskulatur, vävnader och organ ökar och hjärtat stärks vilket förbättrar konditionen. Svetten reducerar slaggprodukter som koldioxid och mjölksyra, och bibehåller kroppens normala temperatur. Samma process som reglerar kroppstemperaturen har även en avslappnande effekt på kropp och sinne.

De flesta klasserna hos Highersense Hot Yoga Lomma praktiseras i värme. Temperaturen är anpassad till våra olika typer av yoga. Våra Warm-klasser varierar mellan ca 30 och 32 grader. Våra Hot-klasser varierar mellan ca 38 och 40 grader. Du kan se vilken temperatur det är på de olika klasserna nedan. Om du föredrar normal rumstemperatur finns den möjligheten också på schemat.