Hot Yoga Lund

Stora nyheter! Nu öppnar vi även Highersense Hot Yoga Lund!

Ord kan inte beskriva hur stolt jag är att presentera denna fantastiska mix av klasser, lärare, personligheter, studios, temperaturer, vibes!

På Råbygatan 1c, precis vid Mårtenstorget, i samma fina lokaler som One Hot Spot låg i för ett par år sedan skapar vi nu liv och rörelse igen! Lokalerna fräschas upp och renoveras och känslan blir varm och välkomnande.

Vi kommer erbjuda så mycket yoga och hot yoga som möjligt, och anpassa schema efter efterfrågan, så känn dig välkommen att vara med från början och lämna input och önskemål så att vi tillsammans skapar vårt happy place!

Du som köper kort kommer ha full tillgång till alla våra klasser, även i Lomma och Bjärred.

Se schema här:

Följ oss på instagram eller facebook (highersense sweden) för att hålla dig uppdaterad om allt som händer.

det praktiska

 • Salen rymmer 35 personer
 • WARM innebär ca 30 graders värme
 • HOT innebär 36-40 grader beroende på klass
 • Medtag egen yogamatta och handduk att ha på mattan (obligatoriskt för hygien och säkerhetsfaktorer). Du kan också köpa i studion.
 • Vattenflaska kan du ha vid de uppvärmda klasserna. Drick små klunkar om du behöver.
 • Dörrarna öppnas 25 min innan klass och låses 5 min innan start (av säkerhetsskäl då vi inte alltid har annan personal i receptionen under klass)
 • Välkommen i god tid så att du hinner byta om i lugn och ro, lägga dig på mattan och vänja dig vid värmen
 • Duschmöjligheter finns, dock behöver vi be er vara ute 30 min efter klass
 • Skåp finns för förvaring av värdesaker. Om du vill använda dessa, medtag hänglås
 • Avbokning sker i bokningssystemet senast 8h innan klass
 • Släpp alla krav på dig själv, njut av din tid och känn dig varmt välkommen med alla frågor och tankar
 • Onsdagen den 6 sept startar höstschemat på riktigt, för att boka, köp ditt kort här:
OM HOT OCH WARM YOGA

Värmen i yogasalen har en mängd positiva effekter och du kan själv välja om du uppskattar en behaglig sommartemperatur (Warm, 30-32 C), eller önskar den mer utmanande och svettiga 40-gradiga Hot Yogan.

Många väljer att börja med Warm för att vänja sig vid det varma rummet, och upptäcker ganska snart att det inte var något farligt, bara behagligt.

Hot kan ta längre tid att vänja sig vid, då det kräver både lugn och koncentration att hantera 40 grader under intensiv fysisk aktivitet. Vi rekommenderar därför att praktisera så ofta som möjligt i början. Gärna varje dag. När, och om, värmen överväldigar dig har du alltid möjligheten att sätta dig ner på mattan, möta din blick i speglarna och hämta andan tills du är redo att fortsätta din praktik. Du kommer antagligen märka att det inte tar så lång stund att bli redo igen. Var snäll och lämna inte rummet under klassen.

I värmen kan du upptäcka att muskler och bindväv mjuknar, och din stretch fördjupas med mindre skaderisk. Cirkulationen och tillförseln av syre till muskulatur, vävnader och organ ökar och hjärtat stärks vilket förbättrar konditionen. Svetten reducerar slaggprodukter som koldioxid och mjölksyra, och bibehåller kroppens normala temperatur. Samma process som reglerar kroppstemperaturen har även en avslappnande effekt på kropp och sinne.

De flesta klasserna hos Highersense Hot Yoga Lomma praktiseras i värme. Temperaturen är anpassad till våra olika typer av yoga. Våra Warm-klasser varierar mellan ca 30 och 32 grader. Våra Hot-klasser varierar mellan ca 38 och 40 grader. Du kan se vilken temperatur det är på de olika klasserna nedan. Om du föredrar normal rumstemperatur finns den möjligheten också på schemat.