Highersense

Kinesiologibehandling

Holografisk Kinesiologi HKT, behandlar inte vid symptomen, utan undersöker vad det är som hindrar kroppens egna processer att lösa olika tillstånd. Behandlingen stärker kroppen så att den kan rensa ut gifter, balansera hormoner och justera nervsystemets signaltrafik i kroppen. Det sker bland annat med hjälp av akupunktur och näringstillskott som är anpassade exakt i dos och sort för att passa varje klient. Genom att under behandlingen kontrollera att kroppen/nervsystemet är i kommunikation och förstår, säkerställs att hela kroppen förstår behandlingen och blir därför så exakt som möjligt för just dig.
Alla symptom har en orsak!
En inflammation är kroppens svar på en infektion som stör, tex virus, bakterier, tungmetall, svamp, kemikalie. Vi tar reda på vilket och hur du kan bli av med detta.

Efter behandling har 8 av 10 klienter med svår IBS och krånglande mage fått en väl fungerade mage/tarm, mer energi och bättre immunförsvar.

Kan vara ett tecken på att ditt immunsförvar är överbelastat. Vad är orsaken och hur kan det behandlas? Kinesiologi ger svaren.

Du kan enkelt och utan biverkningar bli av med din Rosacea för gott inom 3-4 månader. Prata med mig.

Du kan gå igenom menopausen utan besvär genom att stötta din kropp på rätt sätt.

Du har en troligtvis en överbelastad Lymfa, Varför? Jag tar reda på orsaken och hjälper kroppen att bli av med det problemet som belastar ditt lymfsystem. 

Om HKT Kinesiologi

Klinisk Kinesiologi är främst utvecklat av George Goodheart och Alan Beardall utifrån kiropraktin och osteopatin och läran om nervsystemet. En kinesiolog använder manuell muskeltestning som undersökningsmetod, en metod där man kommunicerar med en annan persons nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Muskeltestning fungerar eftersom det i hela kroppen, i alla vävnader, finns nervceller som sänder information till centrala nervsystemet och hjärnan om vad som händer i området där nervcellen sitter. Denna information bearbetas av hjärnan som i sin tur ger ut signaler till körtlar, organ, muskler som i sin tur skickar tillbaka information till hjärnan. Varje signal skickas ut och tillbaka med hjälp av en elektrisk impuls på 0,55 millivolt. När en kinesiolog testar en muskel läggs ett svagt tryck som ökar från 0 till ca 5kg på till exempel en arm i en specifik riktning för att komma åt en speciell muskel. Tanken är att nervsystemet skall skicka fler och fler signaler till muskelfibrerna för att kunna behålla positionen. Om det inte går är det något som inte stämmer. Det kan vara muskeln i sig, nerverna som skickar signalerna, tolkningen av signalerna eller ett organ eller körtel som hör till muskeln som gör att det inte går att hålla emot. På detta sätt kan kinesiologen ta reda på vad som stör och vad det beror på.

Hur går en behandling till?

Du ligger på en behandlingsbänk med kläder på.  Inte så sällan kommer människor och är sneda i kroppen. Det är ett tydligt tecken på att nervsystemet signalerar att det är något fel, en obalans i kroppen. För att komma djupare ner i kroppen bortom symptomen börjar man med att göra kroppen rak och få nervsystemet att fungera bättre. Man måste börja med att lätta på det de ytliga spänningarna innan man kan gå djupare in i kroppen. När kroppen är rak går vi igenom alla kroppens organ, muskler och körtlar systematiskt genom en speciell diagnosmetod (som är utvecklad av Ulf Kilman, HKT kinesiologi). I testerna ser vi vad som är viktigast och ger mest effekt. Ofta är det ett organ som behöver stärkas och dess kommunikation med nervsystemet. Om toxiner är involverade, vad behöver kroppen isåfall för att klara av att eliminera dessa och läka problemet? Har man problem med något så har kroppen oftast tappat bort information, har för dålig näringsstatus och/eller för lite energi för att lösa upp, ta bort och reparera sig själv. Efter diagnosen är ställd gör vi en behandling utifrån det som kommit upp i undersökningen. För varje lager vi hjälper kroppen att skala av ökar energinivån, immunförsvaret blir starkare och kroppen och psyket stärks.

Om Ulrika

Mitt mål är att du ska bli av med ditt problem för gott. Jag kommer att hjälpa dig hela vägen genom läkningsprocessen.
Ulrika Säljeby

Bokningsinformation

Highersense Hot Yoga Lund