Yogakurser i bjärred vår 2022

Under våren 2022 kommer flexibilitet fortsätta utgöra en del i vardagslivet. Vi vet väl inte riktigt hur någonting kommer att se ut, men vi vet att yogan alltid finns där som en grundpelare i tillvaron, ett sätt att mata oss själva med den näring kropp och sinne behöver för att bibehålla vår flexibilitet och ta emot nya möjligheter med öppna ögon och lugn i hjärtat. Highersense vill erbjuda så stor flexibilitet som möjligt så att yogan ska få en naturlig plats i ditt liv. Hoppas du hittar något som tilltalar dig i denna utformning:

  • Läs om kurserna nedan, välj den/de kurser som väcker din nyfikenhet
  • Tryck på knappen ”Bokning” och följ instruktionerna
  • För fullständigt kvitto för användande av friskvårdsbidrag, tryck ”print” längst ner till höger när du gjort ditt köp.
  • Om du får förhinder inför din klass, kan du själv, senast 3 h före start, boka om den till en annan dag/tid (i mån av plats)
  • Vi förbehåller oss rätten att, vid enstaka tillfällen, ändra i schemat vid sjukdom eller färre än 3 bokade deltagare, men kompenserar alltid med nya alternativ
  • Med hänsyn till Covid-19 förbehåller vi oss rätten att ersätta fysisk klass med onlineklass i den händelse restriktioner gör att vi inte kan ses på plats
  • Fler klasser och workshops kommer att poppa upp under terminens gång
  • Ladda gärna ner appen Momoyoga/highersense för enkel uppdatering av dina klasser
  • Släpp taget, ha tillit, njut och ta hand om dig:)


Yoga för högkänsliga – Lär känna din högkänslighet

Kursstart: 10 januari (18 x 90 min, slut 23 maj, paus för sport- och påsklov)

Tid: Måndagar 17.00 – 18.30

Plats: LIVE – Kornettvägen 5, Borgeby

För vem: För alla, inga förkunskaper behövs
Pris: 10-kort 1950 kr/1-gångsbiljett 225 kr


I den här kursen lär vi känna vår högkänslighet på djupet. Djupt återhämtande yoga varvas med kunskap om högkänslighet, tanke-och känslohantering och ett guidat utforskande av vår inre värld. Vi skalar varsamt av pålagda måsten lager för lager, och tillåter det som är vårt sanna jag att expandera och lysa starkare. Tänk om du har kommit till den här världen för att din höga medvetenhet behövs och är en gåva att förvalta och bidra med.

Blomstra, i en överväldigande värld!

Leds av: Linda Sjöholm


Yoga Flow Variations – Move your body and your mind will follow

Kursstart: 10 januari (18 x 90 min, slut 23 maj, paus för sport-och påsklov)

Tid: Måndagar 19.00 – 20.30 & Onsdagar 17.30 – 18.45

Plats: Kornettvägen 5 Borgeby

För vem: För alla som älskar flödande yoga där rörelserna synkroniseras med andetaget. Viss erfarenhet kan vara bra. Och/eller ett lekfullt sinne;).

Pris: 10-kort 1950 kr/1-gångsbiljett 225 kr

I den här kursen blandas intuitivt vinyasaflöden med hatha och yin – sekvenser. Yogans filosofi finns alltid med, liksom djupavslappning. Fokus är underhåll av kroppens styrka och smidighet så att vi kan bära oss själva med effortless elegance genom livet.

Leds av: Linda Sjöholm


Nyhet vår 2022!

Qigong – meditation i mjuk rörelse

NU välkomnar vi Marie Klint, som med sina kombinerade kompetenser som specialistsjuksköterska, qigoinglärare, mindfulnessinstruktör och coach bland annat verkar inom cancerrehabilitering och förebyggande hälsoarbete. Hon blir en ovärderlig tillgång till Highersenseteamet i vår holistiska vision!

Qigong är en mjuk träningsform som ger ökad rörlighet, ny energi och aktiverar ditt inre lugn -och ro system och minskar därmed också stressreaktioner.

Metoden vi tränar heter Lyft upp Qi och är en hälsobefrämjande Qigong metod. Rörelserna är mjuka, flödande och lätta att lära. Leder och muskler blir mjukare, blodcirkulationen ökar, din förmåga att hantera stress blir bättre och du får mer energi. Qigong kan också beskrivas som meditation i rörelse vilket gör att du utvecklar din förmåga till medveten närvaro.

Kursstart: 11 januari (10×60 min, slut 22 mars, paus för sportlov)

Plats: Kornettvägen 5 Borgeby

Tid: Tisdagar 11.00-12.00

För vem: Metoden passar alla, och är särskilt fördelaktig för dig som behöver kunna modifiera för dig och din kropp.

Pris: 10-kort 1950 kr/1-gångsbiljett 225 kr


Yoga för män – en investering i hållbarhet

Kursstart: 12 januari (18×75 min, slut 25 maj, paus för sport-och påsklov)

Tid: Onsdagar 19.00-20.15, Obs! Ny tid!

Plats: Kornettvägen 5 i Borgeby

För vem: För alla män

Pris: 18 x 75 min 3300 kr

Den här kursen är särskilt anpassad för män som vill börja utöva yoga, eller har praktiserat lite tidigare. Du får lära dig grunderna i yoga och kommer guidas genom klasserna i syfte att öka rörlighet och stabilisera och stärka kroppen. Klasserna innehåller andningstekniker, styrkeövningar och rörlighetsträning och avslutas alltid med en avslappning. Efteråt kommer du att känna dig stärkt, fokuserad och energifylld.

Yoga har massor av dokumenterat positiva effekter på hälsa och välmående. Vi har högt i tak och svettas och skrattar tillsammans! Är du nyfiken på yoga är detta klassen för dig, inga förkunskaper eller tidigare erfarenheter behövs.

Leds av: Niklas TörngrenYoga Slow – Hur skönt kan det vara?

Kursstart: 13 januari (18 x 90 min, slut 25 maj, paus för sport-och påsklov)

Tid: Torsdagar 19.00 – 20.30

Plats: Kornettvägen 5 Borgeby

För vem: För alla

Pris: 18 x 90 min 3300 kr

I den här kursen går vi ner i varv en gång i veckan. Nollställer systemet. Vi använder kroppen mjukt, öppnar varsamt upp det som är stelt eller stagnerat. Tempot är långsamt så att var och en hinner modifiera för sig själv. Vi övar oss i att lugna tankevågorna och tar hand om det som är, utan att värdera eller bedöma.

Leds av: Linda Sjöholm


Dharma Flow – Lekfullhet

Kursstart: 15 januari (15 x 90 min, slut 28 maj, uppehåll vecka 5, 8, 14, 15, 20)

Plats: Kornettvägen 5 Borgeby

Tid: Lördag 9.15 – 10.30

För vem: För alla med någon erfarenhet av fysiska yogaformer, t.ex. Yoga Flow eller Hatha Yoga.

Pris: 15 x 75 min 2650 kr

”Dharma” kan översättas med ”potential” eller ”syfte”.

I den här kursen utforskar vi lekfullt kroppens potential genom att erbjuda möjligheten att variera positionerna mer än i Yoga Flow och Poweryoga. Uppvärmda av solhälsningar tar vi klossar, band, väggen och varandra till hjälp för att fördjupa positionerna och utmana det vi kanske trodde var begränsningar. Inte genom att övergöra någonting, snarare genom att lyssna inåt och koncentrera kraft och avslappning till rätt ställen.

Hur kul kan vi ha?!

Leds av: Linda Sjöholm


Restorative Yoga & Meditation – Djup återhämtning

Kursstart: 15 januari (15 x 90 min, slut 28 maj, uppehåll vecka 5, 8, 14, 15, 20)

Plats: Kornettvägen 5 Borgeby

Tid: Lördag 10.45 – 12.15 (Klassen passar utmärkt att kombinera med Dharma Flow 9 – 10.30)

För vem: För ALLA som behöver vila och hitta tillbaka till sig själva

Pris: 15×90 min 2750 kr

Är du stressad, utarbetad, till och med utmattad? Eller känner du bara att det vore skönt att släppa taget fullständigt någon gång? Slippa prestera? Bli guidad, omhändertagen, flyta bortom tid och rum?

Svävande musik, vackra ord, tystnad, stillhet, klangspel, doft av eteriska oljor. Ett möte med dig själv utan förbehåll.

I Restorative Yoga låter vi kroppen supporteras av filtar, klossar och bolster för att skapa möjlighet att släppa taget fullständigt. Positionerna hålls 5 – 15 min och du guidas varsamt ner i det meditativa stadium där läkning kan tas emot.

Våra liv styrs till mycket större del av vårt undermedvetna än av det medvetna sinnet (till skillnad från vad det medvetna sinnet vill få oss att tro). Vårt undermedvetna är uppbyggt av vårt förflutna. Meditation för oss ner i den flytande medvetenhet mellan sovande och vaket tillstånd där mer plats skapas mellan hjärnvågorna (thetavågor). Om du inte har lust att låta dig styras av ditt förflutna, eller styras i mindre grad, är övning i meditation ett fantastiskt bidrag.

Vem är du, om du släpper den du trodde att du var?

Leds av: Linda Sjöholm


MåndagYoga för högkänsliga 17-18.30
Yoga Flow Variations 19-20.30
TisdagQigong 11-12.00 – Ny kurs!
OnsdagYoga Flow Variations 17.30-18.45 – Nyinsatt!
Yoga för män 19-20.15 – Ny tid!
TorsdagYoga Slow 19-20.30
Fredag
LördagDharma Flow 9-10.30
Restorative Yoga och meditation 10.45-12.15 – Kombinera gärna med Dharma Flow
Söndag

Anpassning med hänsyn till Corona

Yogakurserna bedrivs i en mycket stor, luftig sal med högt i tak. Placera din matta vid markering i golvet så att vi sprider ut oss så mycket som möjligt. Handsprit skall användas vid inträde i salen. Stanna på din matta under hela klassens gång. Var vänlig medtag i möjligaste mån egen matta och filt. Ekologiska mattor med bra grepp finns att köpa om du inte har egen. Avbokningspolicy 3 timmar före utsatt tid. Då kan du använda ditt ”klipp” till annan klass på schemat.

I händelse av restriktioner kan fysiska klasser komma att ersättas av online-klasser. Du kommer också kunna välja online-alternativ om du av någon anledning behöver delta hemifrån.

Deltagande online

Vi är i färd med att spela in klasser så att du får tillgång till dem vid tider som passar dig. Livesändning av klasser kan också bli ett alternativ om vi får restriktioner som inte medger att vi ses i salen.