HigherSense drömmer om

  • att hjälpa människor som känner igen sig i karaktärsdraget HSP (Highly Sensitive Person), att leva sina största liv, även om världen kan kännas överväldigande ibland.
  • att öka medvetenheten i den här världen. Vi önskar oss en högre “sense” i betydelsen förnuft, där vi hittar och lever efter våra värderingar, sådana som de är när vi skalat av lagren som ålagts oss genom vår uppväxt, vår överfyllda vardag, krav och normer utifrån.

Vad mer är möjligt?


Ord från Linda Sjöholm, grundare

Linda är högkänslig, högpresterande och, numera, tillåtande och respektfull mot sig själv, sin kropp, och sina värderingar.

“Nu flyger jag! Jag har släppt vad alla andra tycker och tänker. Och det jag märker är att ju tryggare jag blir i mina egna val, desto lättare är det för andra att förhålla sig till mig, att ha tillit.

Linda har gjort karriär i linje med sin universitetsutbildning inom Organisationspsykologi, som HR-chef, ledarskapskonsult och chef inom utbildning och support.

Jag har alltid älskat att jobba, älskat att se människor växa, att se organisationer få liv och mening.

I ett snurrande ekorrhjul har högkänsligheten gjort sig påmind, jag briljerar ena dagen, och vill krypa ihop till en boll under täcket dagen därpå. Intrycken blir för många, prestationsdjävulen pockar hela tiden på, de dömande tankarna kring min egen insats maler dag som natt.

Familjen får ofta betala priset. Hur ska man orka finnas för alla?

Även om högkänsligheten gör att jag behöver dra mig undan när världen blir överväldigande, och att risken är stor att jag bränner ut mig om jag inte tar hand om mig eller får gehör i min omgivning, så älskar jag den. Den gör mig levande, luftig, lycklig, och hjälper mig att förstå sådant om ingen annan ser.

15-20% av befolkningen är enligt forskningen högkänsliga, jämnt fördelat på män och kvinnor, och med en 70-30 ratio introverta och extroverta. Liknande siffror uppmäts bland djuren.

Är du högkänslig? Gör självtest.


Ord från Higher Sense kunder

Tack för själslig vägledning, fysisk utmaning och spännande möten. Vissa människor finns här för att förändra, du är en av dem.

Coachingklient
Logga 2 higher sense

Tack snälla för allt du gör för mitt välmående! Både fysiskt och psykiskt. Genom yogaklasserna guidar du oss så skickligt på det mentala planet. Stress, irritation och frustration försvinner. Klasserna blir heller aldrig tråkiga, plötsligt överraskar du oss med ett helt nytt angreppssätt.

– Deltagare yogakurs
Logga 2 higher sense

Jag vill att du ska veta att du håller världsklass Linda! Det finns ingen bättre retoriker än du. Du har en unik kombination av att vara naturlig, glad, stenhård, full koll, smart, verbal och träffsäker. Dagarna med dig har varit enormt lärorika och du är skapt för att hålla på med det
du gör.

– Deltagare ledarprogram
Logga 2 higher sense

“ Jag har utövat yoga under en herrans massa år. Det är ett sätt att leva, även att överleva. Inte trodde jag, att jag, efter så många år, först nu skulle möta den i särklass bästa yogainstruktören. Mäktigt hur någon kan förmedla trygghet, stabilitet, styrka, lugn med sin röst. Hur kan någon besitta denna enorma kunskap och förmedla den på ett ypperligt sätt. Idag kom jag fram till att Restorative Yoga är i särklass en av de bästa terapiformer jag provat under åren..

Är så tacksam att jag fått möta Linda Sjöholm.”

Yogi och högkänslig